
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesini ve daha kurumsal olmasını sağlıyoruz.

Doğru adım atmak önemlidir
Danışmanlık süreci, çoğu zaman iş kurulmadan önceki hazırlık döneminde başlar veya kurulmuş olan Kobi’lerin durumunu analiz etmek ve onları bir adım ileriye götürmek amacını da taşımaktadır.
İş güvenliği, devlet destekleri, sermaye destekleri, pazar analizleri gibi birçok alanda Kobi'nin daha geniş bir alanda güçlenmesi için yol gösterici olarak rol alır.

İşletmeler neler sunuyoruz?
mevcut iş durumunun analizini yapabilir, iyileştirme için gereken ihtiyaçları belirleyerek bu ihtiyaçları karşılayacak adımları gerçekleştirebilir.
Pazar analizini, destek analizlerini yaparak Kobi'lerin daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde büyümeleri için destek sunar ya da çalışmaların iş güvenliği, sürdürülebilir olması gibi konularda da tam destek sağlayabilir.
Sunduğumuz Hizmetler
Hizmet Süreçlerinin Kayıtlarını Tutmak
Verilen hizmet süreçlerine dair teklif anket rapor şikayet gibi konularda kayıt sistemi oluşturur.
Hizmetin Kalitesini Geliştirmek
Verilen hizmeti izleyerek kapsam ve hedefe göre performans değerlendirmesi yapar.
Pazarlama Faaliyetlerini Analiz Etmek
Piyasa rekabet durumunu istatistik yöntemlerle analiz eder. Piyasadaki payını sektör analizi ile tespit eder.
İSG VE Çevre Güvenliğini Sağlamak
İşletmeye risk analizi yapar ve çıkan sonuçların uygulanmasına yönelik bilgi akışını sağlar. Çalışanların uğrayabileceği zararı önceden tespit eder ve gerektiği takdirde bunla ilgili bir ekip kurar.
Müşteri İlişkilerini Yürütmek
Hedef kitle sorun ve ihtiyaçlarını belirleyerek müşteri portföyü oluşturur. İş sürekliliği açısından takip eder. Verdiği hizmeti tanıtmak amacıyla toplantı fuar kongre gibi ilişki ağını oluşturur.
İK Yapısını Analiz Etmek
İşe alım politikalarını personel seçim kriterlerini analiz eder. Personel oryantasyonu tekniklerini analiz eder. Çalışanları performans ölçüm kriterleri kullanarak değerlendirir.
Hizmet Teklifi Hazırlamak
Verilecek hizmetlere göre idari mali hukuki koşulları belirler. Teklif metninin en uygun koşullara uygun olarak hazırlar.
Üretim Faaliyetlerini Analiz Etmek
Kapasite kullanım oranını üretim yöntemi teknikleriyle tespit eder. Fire/atık oranını üretim yöntemiyle tespit eder. Stok devir hızını ve stokta kalma süresini tespit eder.
Faaliyet Yapısını Analiz Etmek
Kobi’nin sunduğu mal ve hizmetlerin analizini; rekabet yapısı, satıcılarının ve müşterilerinin yapını dikkate alarak analizini yapar.
Mali Yapısını Analiz Etmek
Kobi’nin likiditesini, finansal ve faaliyet kaldıraç düzeyini, varlık kullanım etkinlik ve karlılık düzeyini mali analiz teknikleri ile tespit eder ve sektörel oranlara göre yorumlar. Kobi lerin yatırım kararlarını net bugünkü değer iç karlılık oranı ve geri ödemesi süresi gibi yöntemlerle değerlendirir.
Hizmete İlişkin Uygulama Sürecini Yürütürken
Faaliyetine ilişkin planlar yapar, risk analiz ve kaynak planlaması yaparak kontrol noktaları oluşturur. Hizmet sürecini izleyip değerlendirerek rapor oluşturur.
Mali Prosedürleri Yürütmek
Uygulanacak hizmetin maliyetlendirilmesine ilişkin maliyet planı ve uygun teknikler yapar. Hizmet bedelini Pazar koşullarına, uzmanlığına ve niteliğine göre belirler. Ödeme koşullarını şekillendirir. Verdiği hizmete dair mali işlemleri (vergisel ve muhasebesel açıdan) mevzuata uygun olarak yürütür.
Çalışma Ortamını Düzenlemek
En ergonomik çalışma şekillerini belirler.
İş Programı Yapmak
Zaman kaynak ve sürece uygun iş programını belirler